آموزش گام به گام ویندوز 11 را در این مجله با تصاویر عالی میتوانید فرا بگیرید.
ویندوز 11 جدیدترین نسخه اصلی سیستم عامل ویندوز NT مایکروسافت است که در اکتبر 2021 منتشر شد. این یک ارتقاء رایگان به نسخه قبلی خود، ویندوز 10 (2015) است که برای هر دستگاه ویندوز 10 که نیازمندی های سیستم جدید ویندوز 11 را برآورده می کند در دسترس است.
ویندوز 11 دارای تغییرات عمده ای در پوسته ویندوز تحت تأثیر ویندوز 10 ایکس لغو شده است، از جمله طراحی مجدد منوی استارت، جایگزینی «کاشی های زنده» آن با یک پنل جداگانه «ویجت ها» در نوار وظیفه، توانایی ایجاد مجموعه های کاشی کاری شده از پنجره ها. را می توان به صورت گروهی از نوار وظیفه به حداقل رساند و بازیابی کرد و فناوری های جدید بازی که از Xbox Series X و Series S مانند Auto HDR و DirectStorage بر روی سخت افزار سازگار به ارث رسیده است. اینترنت اکسپلورر (IE) با مایکروسافت اج مبتنی بر کروم به عنوان مرورگر وب پیشفرض مانند نسخه قبلی خود، ویندوز 10، جایگزین شده است و Microsoft Teams در پوسته ویندوز ادغام شده است. مایکروسافت همچنین اعلام کرد که قصد دارد به نرمافزارهایی که میتوانند از طریق مایکروسافت استور توزیع شوند، انعطافپذیری بیشتری میدهد و از برنامههای اندروید در ویندوز 11 پشتیبانی میکند (از جمله همکاری با آمازون برای در دسترس قرار دادن فروشگاه برنامههای خود برای این عملکرد).
با استناد به ملاحظات امنیتی، سیستم مورد نیاز ویندوز 11 نسبت به ویندوز 10 افزایش یافته است. مایکروسافت فقط به طور رسمی از سیستم عامل بر روی دستگاه هایی با استفاده از پردازنده مرکزی Intel Core نسل هشتم یا جدیدتر (با برخی استثنائات جزئی)، CPU AMD Ryzen مبتنی بر ریزمعماری Zen+ یا جدیدتر پشتیبانی می کند. جدیدتر، یا سیستم روی تراشه Qualcomm Snapdragon 850 ARM یا جدیدتر، با بوت امن UEFI و ماژول پلتفرم قابل اعتماد (TPM) 2.0 پشتیبانی و فعال شده است (اگرچه ممکن است مایکروسافت استثناهایی برای الزامات TPM 2.0 برای OEM ها ارائه دهد). در حالی که سیستم عامل را می توان بر روی پردازنده های پشتیبانی نشده نصب کرد، مایکروسافت در دسترس بودن به روز رسانی ها را تضمین نمی کند. ویندوز 11 پشتیبانی از CPU های 32 بیتی x86 و دستگاه هایی که از سیستم عامل BIOS استفاده می کنند را حذف کرد.
ویندوز 11 با استقبال گسترده ای روبرو شده است. پوشش پیش از انتشار این سیستم عامل بر روی الزامات سخت افزاری سخت افزاری آن متمرکز بود، با بحث در مورد اینکه آیا آنها به طور قانونی برای بهبود امنیت ویندوز یا به عنوان ترفندی برای فروش بیشتر کاربران به دستگاه های جدیدتر و در مورد زباله های الکترونیکی مرتبط با تغییرات در نظر گرفته شده اند. پس از انتشار، به دلیل طراحی بصری بهبود یافته، مدیریت پنجره، و تمرکز قوی تر بر امنیت مورد تحسین قرار گرفت، اما به دلیل تغییرات مختلف در جنبه های رابط کاربری خود که بدتر از نسخه قبلی خود دیده می شد مورد انتقاد قرار گرفت. از ماه مه 2022، ویندوز 11 دومین نسخه محبوب ویندوز در رایانه های شخصی ویندوزی در ایالات متحده با 11٪ و برخی دیگر از کشورها (همچنین دومین نسخه در آمریکای شمالی به طور کلی و اقیانوسیه/استرالیا) است، در حالی که در سطح جهانی در رتبه سوم باقی مانده است. به طور متوسط (و در برخی از کشورها رتبه چهارم) بعد از ویندوز 7، و همچنین بسیار عقبتر از ویندوز 10، که در ایالات متحده 77٪ است. در تمام پلتفرمها، ویندوز 11 با سهم 2.6 درصدی رایانههای شخصی اجرا میشود.